Codul construcțiilor - dezbatere publică

Cartea a II-a din Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor

În şedinţa de miercuri 29.03.2023, Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului şi Construcţiilor. Până la ora prezentei actualizări, textul adoptat al Codului nu a fost publicat pe nici-un site guvernamental, dar am reușit să identificăm pe surse o variantă a Codului Urbanismului, amenjarii teritoriului și construcțiilor.

Pentru a rămâne la curent cu evoluția adoptării acestui act normativ esențial pentru domeniul construcțiilor sau instalațiilor, precum și pentru o analiză a prevederilor acestui cod, revino la acest articol sau urmărește evoluția pe pagina de Facebook sau Linkedin.

Codul construcțiilor modificat fundamental față de varianta propusă în transparență decizională a fost publicat pe pagina de internet a SGG fără dezbatere publică. Citește mai multe aici.

Cartea a II-a din Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor

PRECIZĂRI

Textul  propus (Codul amenajării teritoriului și urbanismului – Cartea I-a și Codul construcțiilor – Cartea a II-a) spre dezbatere reprezintă varianta originală a proiectului de Lege pentru aprobarea Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor publicat în dezbatere publică de MDLPA la data de 13.04.2022 din care NU a fost șters nimic din conținutul original, dar la care au fost adăugate completările și observațiile dl. ing. Valeriu Găvan – verificator de proiecte atestat MDLPA.

În urma observațiilor, s-a constatat o modificare a numerotării articolelor, care poate fi corelată cu varianta originală publicată mai jos, fiind disponibilă și după retragerea acesteia din dezbaterea publică organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Vă rugăm să transmiteți observațiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos sau, pentru centralizare*, la adresa de email contact@migs.ro.

*pentru centralizare, vă rugăm să comentați pe textul propus cu culoare albastră pentru a se delimita de conținutul inițial și pentru a  putea fi gestionat optim. În urma dezbaterilor publice și/sau a completărilor/observațiilor recepționate de la participanți, se va publica periodic o nouă revizie.

MOTIVARE

Având în vedere că varianta publicată pe site-ul MDLPA este foarte evazivă și incomprehensivă cu privire la domeniului construcțiilor și instalațiilor aferente acestora, iar timpul alocat dezbaterilor este absolut insuficient, ținând cont de impactul pe termen lung al acestui act normativ, este imperios necesară realizarea unei analize/dezbateri pe articole a Codului.

În acest sens, migs.ro vă propune o serie de consultări în format online pentru identificarea problemelor de formă și de conținut ale acestui proiect de lege extrem de important pentru evoluția viitoare a calității în construcții.

Consultările sunt accesibile tuturor celor interesați, indiferent de profesie și vor fi moderate de dl. ing. Valeriu Găvan – verificator de proiecte atestat.

Participarea la prima dezbatere din cadrul sesiunii de consultări, organizată în data de 10.05.2022, ora 10:30 s-a încheiat în data de 09.05.2022 ora 23:59.

Participarea la a II-a dezbatere din cadrul sesiunii de consultări, organizată în data de 17.05.2022, ora 10:30 s-a încheiat în data de 16.05.2022 ora 23:59.

Data următoarei dezbateri va fi publicată în funcție de primirea răspunsurilor la observațiile asupra codului transmise de la MDLPA.

MIGS - Soluții integrate în proiectare | Securitate la incendiu | Aviz ISU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =