Norme tehnice pentru prevenirea și reducerea nivelului de radon din construcții (proiecte acte normative)

În data de 23.12.2022, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în dezbatere a publicat două ghiduri cu privire la prevenirea, remedierea și controlul expunerii la radon.

Ghid privind metodele de remediere în clădiri existente pentru reducerea nivelului de expunere la radon, indicativ RTC 6

În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, cu modificările ulterioare, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei aduce la cunoștința publicului textul următorului proiect de act normativ: Ordin pentru aprobarea reglementării tehnice „Ghid privind metodele de remediere în clădiri existente pentru reducerea nivelului de expunere la radon, indicativ RTC 6”.

radon_constructii

Ghid privind metodele de prevenire și control a pătrunderii radonului în clădirile noi, indicativ RTC 7

În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, cu modificările ulterioare, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei aduce la cunoștința publicului textul următorului proiect de act normativ: Ordin pentru aprobarea reglementării tehnice „Ghid privind metodele de prevenire și control a pătrunderii radonului în clădirile noi, indicativ RTC 7”.

Pericolul real pentru sănătatea utilizatorilor al expunerii la gazul radioactiv este subliniată și de acțiunile politicienilor de rang înalt (parlamentari) care investesc milioane de euro în protecția la radon a Palatului Parlamentului (fosta Casă a Poporului), precum și de dezinteresul arătat protecției școlilor, grădinițelor, spitale, azile de bătrâni, etc.

MIGS - Soluții integrate în proiectare | Securitate la incendiu | Aviz ISU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =